3 Nisan 2017

Ballı kraker yapımı

Öncelikle şunu söyleyim neden hazır yapılmışı paketlenmişi varken neden yapayım derseniz satılan malların çoğunda bal yerine yapıştırmak için sığır derisi,jeletin vb. maddeler kullanıyor sonuçta herşeyin doğalı makbuldür

Malzemeler:
kuş yemi(bir çay bardağının 4'de 3'ü karışık yada sade tercih size kalmış)
1 yumurta
80 gr un(pirinç unu olursa daha iyi olur)( dolu dolu iki çorba kaşığı)
1,5-2 çorba kaşığı bal


Araç gereçler:
Fırın
Mikser(yok ise karıştırma işlemini yapabileceğiniz kaşık)
Kase(kolay karıştırabilmek için biraz büyük)
Fırın tepsisi
Yağlı kağıt veya alüminyım folyo(tepsinin üzerine kaplamak için)


Yapılışı:
Yumurta,un ve Bal'ı kaseye koyup karıştırtıktan sonra, kuş yemini yavaş yavaş ekleyin, hamur  sert olmamalı,onun için kuş yemini çok eklemeyin.Hamuru tekrar hafif karıştırdıktan sonra,bir çorba kaşığı ile hamurdan bir parça alın ve tepsiye atın ve kaşıkla üzerine bastırarak düzleştirin.10-15 dk 180 derece fırında pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder